kurz vaření

Chystáme termín 13.7.2018 od 17:00 do 21:00hod, ještě jsou volná místa.
Tentokrát hlavní téma: jídla z luštěnin, jak používat koření, pomazánky,...
 

počet účastníků: minimálně 4 osoby

 V ceně kurzu je nápoj, hotové pokrmy, receptury, návody. 

Kurz vede Ing. Dagmar Mrajcová s dlouholetými zkušenostmi vaření pro vegetariány a se širokými znalostmi o  surovinách pro zdravé stravování. Majitelka Vegetariánské restaurace Harmonie v Třinci.

Hlaste se na telefon +420604278455 nebo na email: dagmar.mrajcova@seznam.cz

Certifikát poradce pro výživu a suplementaci_0001.pdf (886383)

cena pro 1 osobu: 990,-Kč.

 

Kurz pro školy a organizace :

 

Jak jednoduše a zdravě vařit bez masa?

Lektor: Ing. Dagmar Mrajcová, majitelka Vegetariánské restaurace Harmonie v Třinci, bývalá učitelka na střední škole. Absolventka kurzu ATAC , s certifikátem "Poradce pro výživu a suplementaci", 25 let zkušeností se zdravým bezmasým vařením pro dospělé i děti.

 

Krátká anotace: 

Jak se dá jednoduše a pestře stravovat bez masa. Co by jídlo mělo obsahovat, aby splňovalo základní obsah živin potřebných pro zdraví člověka. Jaká by měl vypadat zdravý talíř během dne.  Suroviny , které by měli být v jídelníčku a které  naopak raději nahrazovat užitečnějšími. Jaké jsou základní principy práce s některými surovinami( bezlepkové obiloviny, luštěniny, zelenina,koření, oleje, semínka, klíčky,….). Proč jsou nutné enzymy na trávení a jak je dodáme do stravy?  Může být pestrá strava zdravější a kde všude se změna může projevit.  Lze stravou bez masa ušetřit, a kde? Může být zdravé vaření  jednodušší? Jak v sobě probudit kreativitu a odvahu zařazovat nové suroviny do  jídelníčku. Kde se dají sehnat základní suroviny.

Praktické ukázky práce s některými surovinami, je možné upravit dle přání účastníků semináře.( např. pohanka, jáhly, sójové maso, cizrna, mung dahl, klíčky, semínka,celer, červená řepa,…) Konkrétní ukázky receptur a jak s nimi pracovat.

 Délka kurzu 4 hodiny teorie a  4 hodiny praktické s recepturami.

Cena  pro školy:

   4 hodiny ( 2 hodiny teorie a 2 hodiny praxe) :3000,-Kč

8 hodin ( 4 teorie  a 4 praxe): 6000,-Kč

Počet účastníků neomezuji, ale vždy beru ohled na praktické provedení kurzu, dle možností místa konání.

Místo: Nejlépe Vegetariánská restaurace Harmonie v Třinci a nebo po dohodě v místě vhodném pro účastníky. Je nutné pak počítat ještě o navýšení ceny o cestovné.

 

Garance: Zavazuji se, že obsah semináře splní nad očekávání přítomné zájemce a vždy vyhovím všem bodům,dotazům a přáním, které budou v souladu s obsahem semináře. Každý si odnese plno praktických rad a také kontakt na případné dotazy.  Jsem sama vařící  vegetarián více jak 24 let a mám i 2 zdravé vegetariánské děti a plno přátel, restauraci  a prodejnu zdravé výživy provozuji více jak 5 let  v Třinci.  Neustále se vzdělávám i  jako výživový poradce  ve veřejném stravování i v soukromí.

 

Další možná témata kurzů:

1. Obsah živin v jednotlivých surovinách a jak s nimi pracovat, aby se živiny co nejvíce zachovali.

2. Vaření bez  lepku a laktózy, vaření pro alergiky.

3. Jak se uzdravit nebo zlepšit své zdraví nejen stravou.

Kontakt:

 Ing . Dagmar Mrajcová

Tel.: +420604278455, dagmar.mrajcova@seznam.czwww.vegetharmonie.czwww.vegetarianskarodina.cz